Cercar en aquest blog:

30 d’agost del 2022

La Cucafera de Montblanc, convidada a Tarragona pels 700 anys de Santa Tecla 2022

El proper 17 de setembre, Tarragona es convertirà en centre neuràlgic de la cultura popular dels Països Catalans amb una Mostra de Folklore de luxe i mai vista enlloc. Per commemorar Santa Tecla 700, l’acte vol esdevenir un homenatge als principals seguicis populars dels Països Catalans a partir d’una selecció d’elements participants d’algunes de les principals festes majors triades pel seu valor i singularitat i pel fet de disposar d’un homòleg en la festa major tarragonina sortint i actuant en el mateix ordre.

En el cas de la Cucafera, l'entitat tarragonina quedarà representada per la Cucafera de Montblanc de qui és padrina i que d'aquesta manera visitarà i actuarà per primera vegada a Tarragona. Va ser el 4 de setembre del 2016 quan la capital de la Conca de Barberà va recuperar la seva cucafera i Tarragona hi va assistir per apadrinar-la amb la Cucafera de Tarragona. Com a dada curiosa la bèstia tarragonina original va ser creada en època medieval després de la visita de la montblanquina a la nostra ciutat l'any 1381. 

En concret, la Mostra del 17 de setembre comptarà amb la participació del Ball de Diables de Vilanova, el Drac de Vilafranca, el Bou de Figueres, la Pàjara de Terrassa, la Godra de Caldes de Montbui, el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona, l’Àliga de Girona, la Mulassa de Valls, la Cucafera de Montblanc, el Lleó de Barcelona, la Família Robafaves de Mataró, el Ball de Bastons de l’Arboç, el Ball de Pastorets d’Igualada, els Turcs i Cavallets de Sant Feliu de Llobregat, el Ball de Patatuf de Sant Climent de Llobregat, el Ball de Cercolets de Torredembarra, el Ball de Gitanes del Vendrell, el Ball de Valencians de Lleida, el Ball de Prims de Reus, la Dansa de Moma de Carcaixent i la Moixiganga de Sitges. Tots ells, i també de manera excepcional enguany, sortiran i finalitzaran a la plaça de la Font.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada