Cercar en aquest blog:

19 d’abril del 2016

Montblanc vol recuperar la seva Cucafera i obre concurs per al disseny i confecció de l'element festiu

Cucafera de Tarragona
Aquesta setmana s'ha obert la convocatòria per a la presentació de projectes per al disseny i confecció de la Cucafera de Montblanc, un dels elements del seguici que el consistori montblanquí vol recuperar. 

Una fita important tenint en compte que com la de Tarragona, estan datades a època medieval i la de Montblanc va ser la primera en sortir a Tarragona, fet pel qual la ciutat va encarregar i crear la seva. Totes dues es van perdre posteriorment degut a guerres i mentre que la tarragonina es va recuperar l'any 1991, la del poble veí no serà fins enguany que serà recuperada.

La convocatòria

La convocatòria és oberta a figurinistes, professionals del disseny del seguici popular, de la confecció i de la sastreria, així com professionals de la construcció i la reparació d'imatgeria festiva especialitzats que puguin oferir serveis de confecció de bestiari.

Per a valorar el projecte, es tindrà en compte les propostes dels vestits dels acompanyants que estiguin a joc amb la cucafera, i la cucafera ha de ser coherent amb l'època medieval, perquè la documentació que s'ha trobat de l'element festiu data del segle XIV. Per tant, el patronatge i l'estètica han de mantenir una coherència d'aquella època històrica i també entre els portadors de la mateixa. La Cucafera de Montblanc hauria de tenir una semblança aproximada a les cucaferes de Tarragona o de Tortosa.

El projecte ha d'incloure la documentació gràfica i escrita justificant el mateix, és a dir, referències històriques que s'han tingut en compte en el disseny; el dibuix del disseny de la Cucafera i els seus portadors; mostres dels teixits i d'altres materials que s'utilitzarien per a la confecció dels vestits; pla de muntatge i desmuntatge; pla de manteniment i neteja; i documentació en format digital, en CD o llapis de memòria. A més, l'empresa licitadora ha de presentar la seva trajectòria en matèria de disseny i confecció d'imatgeria festiva, un calendari de treball amb la previsió de poder estrenar la nova peça per les Festes Extraordinàries de la Mare de Déu de la Serra al voltant del dia 2 de setembre i un pressupost desglossat del disseny, la confecció i els materials necessaris per a la realització de la cucafera.

La dotació econòmica del projecte integral de creació de la cucafera és de, com a màxim, 10.000 euros, preu que inclou el disseny, la confecció i els materials necessaris per a la seva realització.

El termini de presentació de projectes finalitza el dia 13 de maig, i la documentació s'ha de presentar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Montblanc.

Per a obtenir més informació de les bases, així com de les valoracions, podeu consultar en -aquest enllaç-  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada