Cercar en aquest blog:

24 d’agost del 2016

Ja es pot visitar La Cucafera de Tarragona restaurada a la Casa de la Festa

Cucafera aquesta tarda en arribar a la Casa de la Festa.
Foto: Cucafera de Tarragona
La Cucafera de Tarragona, ja torna a estar visitable a la Casa de la Festa. Els portadors l'han traslladat aquesta mateixa tarda (vídeo), des del magatzem de la colla on ha estat una setmana de descans des que el passat diumenge 14 d'agost fora presentada en públic per tal que la ciutat poguès veure el resultat de la seva restauració. Ara, els tarragonins, grans i petits, la podran veure amb més calma i detall.

L'entitat demanarà que l'Ajuntament assumeixi el cost de la crema/greix que ara caldrà anar aplicant a tota la cuirasa per anar-la hidratant i garantir una bona conservació, tal com han recomanat els restauradors. I es que la seva ubicació a La Casa de la Festa no és molt adequada tenint en compte els raigs solars que entren per la vidriera sobre ella. D'altra banda, es fa una crida a la ciutadania a què en les seves visites siguin curosos i la cuidin, evitant tocar-li els ulls i cabells per tal que no es torni a deteriorar.

El proper diumenge 4 de setembre, la Cucafera farà una sortida especial a Montblanc per apadrinar la nova Cucafera que el poble veí recupera, datada històricament anterior a la tarragonina (més detalls).

Pel que fa a Tarragona, la bèstia tornarà a lluir i desfilar pels carrers durant les festes de Santa Tecla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada