Cercar en aquest blog:

9 de setembre del 2024

La Cucafera Baixa arriba a la seva 10a edició aquest dissabte nit de forma especial

Aquest dissabte 14 de setembre la Cucafera de Tarragona celebrarà de forma especial la seva 10a edició de La Cucafera Baixa amb un seguit d'ingredients i amb tota la il·lusió de veure més que consolidat el seu acte estrella amb gran nombre de públic i cada any major participació.

Va ser l'any 2013 en què l'entitat va estrenar l'acte després de veure denegada la seva petició de formar part de la Baixada de l'Àliga com la resta de bèsties i participar de forma reivindicativa amb una panerola.

La Cucafera Baixa ens ofereix cada any la representació de la llegenda de la Cucafera en què un valent cavaller captura la bèstia a les 21h als Jardins de Casa de la Fsta, per tal que deixi d'atemorir la ciutat amb les seves queixalades, i l'entrega a la donzella (Santa Marta o Santa Margarida, segons unes o altres fonts) que, bonica com una princesa, pronuncia unes paraules per domesticar-la i que a mode de ritual fan que es calmi i sigui bona llençant caramels per compensar i enamorar a grans i petits. Un paper que enguany interpretaran Paula Manresa i Edahi Roig a la baixada a partir de les 22h des del Pla de la Seu i a la Plaça de les Cols, i seguidament la cercavila un any més amb la Xaranga Tocabemolls.

De forma especial enguany els precediran gran part de les princeses i cavallers d'edicions anteriors, i els membres de l'entitat amenitzaran la baixada per a l'ocasió per celebrar-ho. Entre d'altres lluiran la samarreta commemorativa ja a la venda, com també el got reutilitzable especial amb què es podrà celebrar, més que mai, la CucaFesta a partir de les 23.30h a Plaça dels Carros amb la millor selecció de música amb Dj Mark Gómez i Pablo Torres.

Itinerari: Pla de la Seu, Plaça de les Cols, carrer Major, Misericòrdia, Sant Agustí, Rambla Nova, Unió, Pl.Prim-Mitja Lluna, Apodaca i Plaça dels Carros.

Per celebrar-ho, l'entitat a més d'editar marxandatge especial, també va celebrar aquest dissabte un vermut musical festiu a la Plaça Verdaguer, una exposició dels 10 cartells al Mercat Central i té en marxa un sorteig a Instagram.

La Cucafera de Tarragona agraeix enguany la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, Premium Club, Associació Veïns del Port, Port de Tarragona, Barri del Port TV, Ràdio Ciutat de Tarragona, Repsol, Mercat de Tarragona, Diputació de Tarragona. Domino's Pizza, Ruzafa, Tarraco Karting, Quadis Ar Motos, Associació Cultural Folklòrica Andalusa, Seguridad León i Pastisseria Velvet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada