Cercar en aquest blog:

15 de setembre del 2024

La Cucafera Baixa celebra amb èxit rotund la seva 10a edició amb milers de persones

 

Milers de persones van escollir la Cucafera per celebrar el primer dissabte de festes d'aquesta Santa Tecla 2024 tot i altres esdeveniments potents a la ciutat al mateix temps.


La Cucafera va celebrar amb èxit rotund la seva 10a edició amb gran nombre d'assistents ja als jardins de Casa de la Festa per ser testimoni de La Captura de la Cucafera per part del cavaller i les escales de la Catedral, Plaça de les Cols i carrer Major estaven plens de gom a gom per assistir a la baixada de la cucafera amb la xaranga Tocabemolls i veure com la princesa domesticava la fera.



De forma especial princeses i cavallers d'edicions anteriors van fer acte de presència anunciant l'arribada de la fera. Els globus, confeti i petards no van faltar per celebrar la fita en que l'entitat va vestir la samarreta commemorativa i la Paula i l'Edahi, princesa i cavaller, van poder viure per fi la nit màgica e inoblidable que tan esperaven, així com la resta de la colla junt a un públic completament entregat.



Tant la Rambla com els carrers Unió i Apodaca es van poder veure amb una comitiva carregada de públic que va seguir la Cucafera fins al final on a la Plaça dels Carros ja esperava a vessar de gent per gaudir La CucaFesta fins entorn les 5h del matí amb la música de Dj Mark Gómez qui va obrir la nit amb grans temes i va fer bategar tota la plaça del Barri del Port.


Va ser al 2012 quan la Cucafera va ser exclosa de la petició de formar part de La Baixada de l'Àliga amb la resta de bèsties i al 2013 aconseguia tenir la seva pròpia baixada que ja va gaudir amb bon nombre de públic des de la primera edició. Amb 10 a les esquenes, la Cucafera no es queda gens curta i ha aconseguit ser protagonista única del seu acte estrella i pionera en descentralitzar la festa. 

Els propers dies, ara, ja bona, la bèstia llençarà caramels en les sortides d'aquesta Santa Tecla que preveu seguir acaparant l'estima i atenció de petits i grans.

Fotos: Cucafera de Tarragona

9 de setembre del 2024

La Cucafera Baixa arriba a la seva 10a edició aquest dissabte nit de forma especial

Aquest dissabte 14 de setembre la Cucafera de Tarragona celebrarà de forma especial la seva 10a edició de La Cucafera Baixa amb un seguit d'ingredients i amb tota la il·lusió de veure més que consolidat el seu acte estrella amb gran nombre de públic i cada any major participació.

Va ser l'any 2013 en què l'entitat va estrenar l'acte després de veure denegada la seva petició de formar part de la Baixada de l'Àliga com la resta de bèsties i participar de forma reivindicativa amb una panerola.

La Cucafera Baixa ens ofereix cada any la representació de la llegenda de la Cucafera en què un valent cavaller captura la bèstia a les 21h als Jardins de Casa de la Fsta, per tal que deixi d'atemorir la ciutat amb les seves queixalades, i l'entrega a la donzella (Santa Marta o Santa Margarida, segons unes o altres fonts) que, bonica com una princesa, pronuncia unes paraules per domesticar-la i que a mode de ritual fan que es calmi i sigui bona llençant caramels per compensar i enamorar a grans i petits. Un paper que enguany interpretaran Paula Manresa i Edahi Roig a la baixada a partir de les 22h des del Pla de la Seu i a la Plaça de les Cols, i seguidament la cercavila un any més amb la Xaranga Tocabemolls.

De forma especial enguany els precediran gran part de les princeses i cavallers d'edicions anteriors, i els membres de l'entitat amenitzaran la baixada per a l'ocasió per celebrar-ho. Entre d'altres lluiran la samarreta commemorativa ja a la venda, com també el got reutilitzable especial amb què es podrà celebrar, més que mai, la CucaFesta a partir de les 23.30h a Plaça dels Carros amb la millor selecció de música amb Dj Mark Gómez i Pablo Torres.

Itinerari: Pla de la Seu, Plaça de les Cols, carrer Major, Misericòrdia, Sant Agustí, Rambla Nova, Unió, Pl.Prim-Mitja Lluna, Apodaca i Plaça dels Carros.

Per celebrar-ho, l'entitat a més d'editar marxandatge especial, també va celebrar aquest dissabte un vermut musical festiu a la Plaça Verdaguer, una exposició dels 10 cartells al Mercat Central i té en marxa un sorteig a Instagram.

La Cucafera de Tarragona agraeix enguany la col·laboració de l'Ajuntament de Tarragona, Premium Club, Associació Veïns del Port, Port de Tarragona, Barri del Port TV, Ràdio Ciutat de Tarragona, Repsol, Mercat de Tarragona, Diputació de Tarragona. Domino's Pizza, Ruzafa, Tarraco Karting, Quadis Ar Motos, Associació Cultural Folklòrica Andalusa, Seguridad León i Pastisseria Velvet.

5 de setembre del 2024

Entrevista 10 edicions de La Cucafera Baixa a Tarragona Ràdio



Óscar Pérez, president de l'Associació Cucafera de Tarragona, i el seu fill Ezequiel, exportador de la Cucafera Petita, han passat aquesta setmana per Tarragona Ràdio per parlar de la celebració de les 10 edicions de #LaCucaferaBaixa i l'estat de la peça.


2 de setembre del 2024

La Cucafera de Tarragona celebra les 10 edicions de la seva baixada aquest dissabte amb un Vermut a Pl.Verdaguer

La plaça Verdaguer serà escenari aquest dissabte d'11h a 15h de la celebració de les 10 edicions de La Cucafera Baixa amb un vermut musical amb Dj Mark Gómez i punt de venda del marxandatge oficial com la tassa, les xapes, els imans, la nova bossa/motxilla i a més la samarreta i got especials per la 10a edició de la baixada.

A més, tant la Cucafera gran com la Cucafera petita faran assajos aquell matí, per tant faran acte de presència i es deixaran veure al vermut, ocasió per aquells que vulguin provar l'experiència de ser portador per un dia.

Per la seva part, la Pastisseria Velvet, col·laboradora enguany, obsequiarà als infants de la colla infantil amb dolços i formarà part d'un sorteig conjunt amb la Cucafera que es posarà en marxa properament a les xarxes socials per celebrar l'efemèride.

D'altra banda des d'aquest dilluns 2 de setembre i fins divendres 13, el Mercat Central de Tarragona, que hi col·labora, també compta amb la presència de la Cucafera Petita, punt de venda del marxandatge i una exposició especial amb els cartells de les 10 edicions de La Cucafera Baixa e imatges de recordatori de totes les edicions, a la seva pantalla promocional. I aquest divendres 6 de setembre la cucafera petita i el punt de venda estaran ubicats al mercadet de Sant Pere i Sant Pau.