Cercar en aquest blog:

20 d’agost del 2024

La Cucafera Baixa arriba a 10 edicions amb una exposició al Mercat, marxandatge especial i un vermut festiu

La Cucafera de Tarragona celebra 10 edicions de La Cucafera Baixa de forma especial aquesta Santa Tecla 2024 amb un seguit d'accions que s'han presentat aquest dimarts al matí al Mercat Central de Tarragona, que hi col·labora, i on han estat presents Paula Manresa i Edahi Roig, princesa i cavaller 2024.

La consellera de Comerç i presidenta de Mercats de Tarragona, Montse Adan, ha fet entrega als dos infants d'un xec regal valorat en 30 euros a bescanviar entre les parades del centre encoratjant-los a capturar i domesticar la Cucafera com espera tota la ciutadania per tal que la bèstia deixi d'atemorir amb les seves queixalades. Tots dos s'han mostrat il·lusionats amb el seu paper i repte.

A més, el Mercat Central de Tarragona acollirà del 2 al 13 de setembre una exposició amb els cartells de les 10 edicions de La Cucafera Baixa i la presència de la Cucafera Petita.

En motiu de la fita, l'entitat també ha editat de forma especial una samarreta commemorativa i un got reutilitzable sobre la 10a edició que també es podrà adquirir al Mercat Central junt amb altres elements del marxandatge oficial com la nova bossa, a més dels imans, les xapes i la tassa, amb descomptes per aquells clients que aportin el tiquet de compra superior a 5 euros en les parades del Mercat. D'igual mode s'oferirà un punt de venda al mercadet de Sant Pere Sant Pau divendres 6 de setembre.

L'altra banda, l'endemà 7 de setembre la Plaça Verdaguer acollirà d'11 h a 15 h un vermut musical festiu per celebrar les 10 edicions on també s'hi podrà adquirir el marxandatge i on els membres de la Cucafera Petita obtindran un obsequi de Pastisseria Velvet.

Serà dissabte 14 de setembre en que La Cucafera Baixa arribarà a la 10a edició amb la Captura de la Cucafera a les 21h als Jardins de Casa de la Festa; la baixada amb la Xaranga Tocabemolls, representació de la llegenda i sorpreses a les 22h al Pla de la Seu i Plaça de les Cols: i tot seguit el recorregut fins a la plaça dels Carros on a les 23.30h es donarà tret de sortida a La CucaFesta amb djs, servei barra i pizzes.

El secretari de l'entitat i ideòleg de l'acte, Adrià Recasens, ha recordat que tot va partir d'una reivindicació de l'entitat per formar part de la Baixada de l'Àliga que l'Ajuntament va denegar, proposant-los fer una baixada pròpia. Recasens va oferir a l'entitat la idea de representar la llegenda per tal de vestir la cercavila amb un atractiu propi i donar-la així a conéixer. 

Per la seva per, Óscar Pérez, president de la nova Associació Cucafera de Tarragona, valora la bona acollida de públic amb què ha comptat l'acte des del primer any i com ha anat creixent i fent-se un lloc destacat al programa festiu. De cara al proper any, l'entitat recalca la necessitat de restaurar la peça i renovarà també la vestimenta dels seus membres amb una roba més pròpia a l'època medieval, origen de la peça, amb el suport de Repsol.

Aviat, un cop domesticada, la Cucafera tornarà a llençar caramels, enguany gràcies a la col·laboració també de l'Ajuntament de Tarragona, Port de Tarragona, Ruzafa, Tarraco Karting, Associació Cultural Folklòrica Andalusa, Quadis ARmotors i Seguridad León.

12 d’agost del 2024

La Cucafera de Tarragona participa aquest dijous a les Festes Majors de La Canonja

La Cucafera de Tarragona farà aquest dijous 15 d'agost una nova sortida extraordinària fora de la ciutat per participar a la Cercavila de Festa Major de La Canonja.

Tindrà lloc a les 19h de la tarda amb el Ball de Diables de la Canonja, el Mamut de la Canonja, el Mico i la Mica de la Canonja i els Nanos i els Gegants de l’Orfeó Canongí, amb els seus respectius acompanyaments musicals. Enguany, com a convidats: la Cucafera de Tarragona, els Gegants Nous de Molins de Rei i el Ball de Bastons de l’Arboç. 

Recorregut: av/ Collblanc, av/ Carrasco i Formiguera, plaça del Castell, c/ Masricart i c/ Raval. 

Organitza: Coordinadora d’Entitats del Seguici Popular

D'aquesta manera la Cucafera, que encara no ha estat capturada i domesticada pels nous princesa i cavaller d'aquest 2024, anirà a atemorir a la població veïna amb les seves queixalades. Cal anar amb molta cura!

11 d’agost del 2024

Paula Manresa i Edahi Roig, nous princesa i cavaller 2024 de la Cucafera

Paula Manresa i Edahi Roig, escollits princesa i cavaller 2024
 de la Cucafera. Foto: Cucafera de Tarragona


Una dotzena de nens i nenes han participat aquest diumenge a la tarda al Càsting La Cucafera Busca princesa i cavaller 2024 en el marc de les festes de Sant Magí 2024.

La Plaça de les Cols ha estat escenari de l'esdeveniment presentat pel periodista i secretari de l'entitat, Adrià Recasens, en què s'ha escollit el valent cavaller capaç de domesticar la bèstia i la princesa que la domesticarà i farà bona, després que a les passades festes del Barri del Port la Cucafera es despertés novament després d'un any hivernant.

Edahi Roig, nou cavaller de la Cucafera. Foto: Cucafera de Tarragona

Paula Manresa, nova princesa de la Cucafera. Foto: Cucafera de Tarragona


Paula Manresa de 10 anys i del Serrallo, i Edahi Roig de 7 anys i del centre de Tarragona han estat els escollits per representar la llegenda el proper 14 de setembre en l'acte La Cucafera Baixa 2024 que arriba a les 10 edicions amb sorpreses, a decisió del jurat. Aquest estava format enguany per Marc García Llauradó, gerent de la pastisseria Velvet de Tarragona, qui enguany ha col·laborat aportant un dolç obsequi als guanyadors; Pilar Budesca, tresorera de l'entitat; i Edgar Adserà, pare de la princesa de la passada edició.

Arlet Adserà i Max Busom, princesa i cavaller 2023 fent el relleu.
 Foto: Cucafera de Tarragona

Els guanyadors també s'han endut una xapa de la Cucafera, un xec regal de 30€ del Mercat de Tarragona, obtindran la samarreta commemorativa de la baixada i invitació al sopar infantil de l'entitat, a més de rebre els vestits de princesa i cavaller per part d'Arlet Adserà i Max Busom, els seus predecessors, qui han estat presents per fer el relleu.

Imatge de grup de tots els i les participants. Foto: Cucafera de Tarragona


Paula i Edahi s'han mostrat molt entusiasmats amb el repte que tindran d'ara endavant on viuran una experiència que segons els que l'han viscuda, és inoblidable.

Trobareu totes les fotos properament a Facebook i a continuació el vídeo complet de l'acte: