Cercar en aquest blog:

3 de maig del 2022

La Cucafera de Tarragona, exlosa de la sortida de PART del Seguici a Constantí pels 700 anys de Santa Tecla



L'Ajuntament de Tarragona ha anunciat aquest matí en roda de premsa la celebració dels 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla i, entre d'altres, una sortida extraordinària del Seguici Popular (part del Seguici millor dit) per al proper dissabte 14 de maig a Constantí, i del que la Cucafera de Tarragona ha quedat exclosa, entre altres elements i entitats.

El 17 de maig de fa 700 anys tenia lloc l’arribada solemne de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona. El braç, provinent d’Armènia, fou traslladat fins al port de Salou, i d’allà portat a Constantí, on va estar un temps fins que el 17 de maig de 1321 va ser traslladat fins a la Catedral de Tarragona en solemne processó.

Per aquest motiu, tots dos consistoris han organitzat una professó extraordinària i simbòlica amb la presència del seguici popular de la seva ciutat així com també, de manera excepcional per a l’ocasió, de gran part del seguici de Tarragona. Hi participaran: el ball de Diables de Constantí, Drac de Sant Roc de Tarragona, Àliga de Tarragona, Mulassa de Tarragona, Lleó de Tarragona, Magí de les Timbales, Gegantons Negritos, Gegants Moros, Gegants Vells de Tarragona, Gegantons de Constantí, Gegants de Constantí, Nanos Vells de Tarragona, Ball de Pastorets de Constantí, Ball del Patatuf de Constantí, Ball de Gitanes de Tarragona i Ball de Valencians de Tarragona. A més, també hi serà present el Braç de Santa Tecla per commemorar aquesta entrada de la relíquia des de Constantí fins a Tarragona. El Seguici sortirà a les 18 h i recorrerà el carrers de Constantí que històricament van formar part del recorregut que va fer la relíquia ara fa 7 segles.

La Cucafera de Tarragona assenyala que de per sí ha de rebutjar constantment la invitació de pobles i ciutats per respectar el protocol que no contempla la sortida de la ciutat excepte casos excepcionals com quan es va apadrinar la Cucafera de Montblanc. Ara en canvi l'entitat lamenta quedar exclosa d'aquesta sortida i oportunitat, és el 2n cop a la història que el Seguici surt fora, i no haver rebut cap informació prèvia al respecte, motiu pel qual ja s'ha transmès el descontent.

Per altra banda l'entitat encararà el final del seu 30è aniversari celebrant la recuperació del format habitual de la festa als carrers amb la seva participació a les festes del Barri del Port, Sant Magí i Santa Tecla.

Actualització: L'Ajuntament tarragoní ha informat a l'entitat que ha estat una tria/decisió de l'Ajuntament de Constantí i tractat a la comissió assesora on els representats estarien al cas. En aquest sentit l'entitat no havia rebut informació de dit representant i extendrà l'enuig al consistori constantinenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada