Cercar en aquest blog:

10 de maig del 2019

Tàrrega estrena Cucafera amb el nom de Targafera

La Targafera en la seva estrena a Tàrrega

Aquest divendres 10 de maig a la tarda la ciutat de Tàrrega ha estrenat en plena Festa Major de l'Eixideta', la seva Cucafera per part dels Targalets de Guixanet sota el nom de 'targafera', paraula formada pel nom de la ciutat 'Tàrrega' i 'Cucafera'.

Segons ha explicat Maria Navarro, cap de colla dels Targalets, "es tracta d'un projecte que teníem al cap de fa temps i que enguany hem pogut fer realitat". Hi treballen des del passat mes de setembre amb gran implicació dels infants.

La peça és obra de l'artista Agnès Pla, creadora de totes les figures de l'associació Guixanet, que s'ha inspirat en els dibuixos que van fer la canalla per crear-la, i a la vegada seguint els consells i recomanacions de les Cucaferes de poblacions com Reus, Tarragona, Montblanc o Tortosa. La Targafera compta amb deu portadors infantils, quatre dels quals van a dins de la Cucafera.

La seva història diu que aquesta cucafera en una rubinada va quedar atrapada en una piscina de la la llera del riu Ondara i un dia va sentir com els Targalets estaven assajant a prop, s’hi va acostar i aquests la van adoptar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada