Cercar en aquest blog:

30 de setembre del 2018

La Cucafera de Tarragona actuarà el 20 d'octubre a Constantí

Cucafera de Tarragona pels carrers de Montblanc en la seva última
 sortida extraordinària. Foto: Cucafera de Tarragona 
La Cucafera de Tarragona farà una sortida excepcional i extraordinària el proper 20 d'octubre a Constantí per participar a la festa de #LaVeinaDragonina organitzada per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A i que comptarà amb una trobada de Cucaferes federades del Camp de Tarragona.

El protocol del Seguici tarragoní és molt estricte i la Comissió Assesora ha aprovat aquesta sortida ja que l'actuació està justificada en context per ser una trobada de cucaferes i els organitzadors es fan càrrec del transport de la peça i la constractació dels ministrers, l'acompanyament musical corresponent a aquest element d'origen medieval.

L'última sortida extraordinària que va realitzar la Cucafera de Tarragona va ser la seva visita a Montblanc per apadrinar la seva Cucafera i amb la que tornarà a retrobar-se en aquesta cita junt a les cucaferes de Reus i la cuca Llumineta de Perafort.

La campanya #laveinadragonina és basa en personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.

Durant tot el dia s’han organitzat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquets emblemàtic element del bestiari popular constantinenc, que portarà fins al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari per sumar-se a aquest celebració. L'any passat es va organitzar una trobada de mulasses i enguany serà de Cucaferes, però tambñe hi haurà concentració de bestiari de foc.

Programa previst

11h: Actuació castellera: amb els Xiquets de Torredembarra
12h: Trobada de Cuques federades i Bestiari de Constantí: Cucafera de Reus, Cucafera de Montblanc, Llumeneta de Perafort, Cucafera de Tarragona amb els Teclers de Tarragona, Cavallets de Constantí amb els grallers de la Corranda, Àliga i Aligueta de Constantí amb els Grallers
17h: Cercavila amb la Banda Verònica de Reus
18:30h Concentració de Bestiari de Foc: Diabló de la Selva del Camp, Morena de Salou, Drac Pigota de La Pobla de Montornès, Farnaca de Cambrils, Dragonina de Constantí
19:30h Correfoc de Bestiari de Foc
23h: Nit electrònica amb Dj Rayo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada