Cercar en aquest blog:

8 de setembre del 2013

La Cucafera recuperarà la seva essència llegendària, històrica i tradicional amb 'La Cucafera baixa!' el dia 20 de setembre per Santa Tecla 2013

La Cucafera baixant les escales de la Catedral durant les
festes de Santa Tecla. Foto: David Oliete

Tal com havíem avançat, aquesta setmana el president de l'A.V.V. del Port, José Ruiz, el Cap de Colla de la Cucafera, Paco Ruiz, i el periodista impulsor del Blog del Barri del Port, Adrià Recasens (un servidor) es van reunir per tal d'acabar de definir l'acte de les festes de Santa Tecla 2013: 'La Cucafera Baixa!' (Baixada de la Cucafera), que tindrà lloc el proper divendres 20 de setembre a les 21h des del Pla de la Seu fins al Carrer Sant Miquel.

Es tracta de la 1ª Edició d'aquest acte que el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat a l'entitat festiva, després de valorar la impossibilitat de formar part a la popular Baixada de l'Àliga amb la resta d'elements del Seguici degut a les seves grans dimensions.

Per tal que l'acte no sigui una mera Cercavila, aquest blog havia proposat a la Colla la recuperació de les referències llegendàries, històriques i tradicionals de la bèstia per tal de dotar l'esdeveniment d'un atractiu cultural prou interessant.

Motiu llegendari: "la Cucafera era una bèstia ferotge que menjava persones fins que un dia una princesa amb el seu encant i bona mà la va domesticar. Des d'aleshores passeja per la ciutat ballant i llençant caramels per la boca".

Motiu Històric-Tradicional: "el coll extensible i flexible de la Cucafera servia per treure el barret d'aquells que no se'l treien davant la relíquia de Santa Tecla"

A partir d'aquí, 'La Cucafera baixa!' recuperarà i es nodrirà d'aquestes essències a la part que també comptarà amb un Motiu Social: El recorregut suposarà la unió dels dos barris més antics de Tarragona, el Casc Antic a la Part Alta i el Barri del Port a la Part Baixa. 

*Coneix en PRIMÍCIA tots els detalls i recorregut de 'La Cucafera Baixa!' (aquí)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada