Cercar en aquest blog:

16 de maig del 2017

La Cucafereta podria no sortir enguany tot i el seu 15è aniversari, necessita restauració urgent

El forat del morro actualment és més gran. Foto: CucaferaTGN

La Cucafera de Tarragona i l'Associació de Veïns del Port, entitat a càrrec, es plantegen no treure enguany la Cucafera Petita durant les festes de la ciutat, tot i que ho lamenten, ja que enguany celebra el seu 15è aniversari. La causa, la falta de recursos per a la seva necessària restauració.

L'entitat volia repetir la fórmula de la Cucafera gran l'any passat, restaurar-la i celebrar l'aniversari, però aquest cop la situació és més complicada. Mentre que l'any anterior l'Ajuntament es va fer càrrec del cost de la restauració per ser una peça municipal, en el cas de la Cucafera petita, propietat de l'A.V.V del Port, la despesa corre a càrrec seu, motiu pel qual no hi pot fer-hi front.

"No és que no vulguem treure-la si no es restaura per tal que llueixi maca en el seu aniversari sinó que es tracta d'un motiu de seguretat" apunten. I es que el seu deteriorament després de 15 anys i sobretot després de les festes del passat any en què va patir un cop al morro que li ha deixat un destacat forat, no són convenients per treure-la. "Som conscients de la gran estima que per ella tenen els nens i nenes i estèticament no és adient mostrar-la però a més i pel fet que la toquen pot suposar un perill tant per a la canalla com per la peça que pot deteriorar-se encara més" afirmen.

A més del forat del morro, compta amb esquerdes en diversos llocs del cap, la cua i les banyes, i a més el mecanisme, com passava en la gran, no funciona fa anys i per tant no llença caramels, una de les principals funcions.

Falta de recursos

Forat actual del morro de la Cucafereta.
Foto: AAVV del Port
Després d'una revisió, el pressupost obtingut per restaurar-la ascendeix a més de 5 mil euros, xifra que tampoc s'esperava fos tan elevada, tenint en compte que s'apropa al cost de restauració de la peça gran, i en aquest cas no caldria renovar les escames de pell del cos. La colla ja va haver de treure-la amb el destacat forat durant la parada de venda de castanyes d'enguany, ja que la finalitat era recaptar fons. Tot i que els resultats van ser òptims, s'allunyen del cost per poder-la reparar. En aquest sentit es vol seguir organitzant actes solidaris com repetir el vermut de la Plaça dels Carros que donaria tret de sortida al 15è aniversari.

L'entitat ha tractat d'aconseguir sense gaire èxit ajudes i subvencions. En el seu dia va ser Repsol l'empresa que va costejar la seva creació l'any 2002. Davant aquesta situació, es fa una crida urgent a totes aquelles empreses, institucions i particulars que vulguin col·laborar a que es posin en contacte. S'estudiarà obrir un compte o verkami properament per rebre aportacions i donacions. A més, tractant-se d'una entitat sense ànim de lucre, l'A.V.V del Port ha hagut de tornar a posar com a requisit per formar-hi part de la colla, fer-se soci, un tràmit que en aquests moments tots els membres ja han formalitzat.

Contacte: cucaferatgn@hotmail.com / aavvdelport@hotmail.com / 977 241 050

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada