Cercar en aquest blog:

28 d’agost del 2012

L'Ajuntament de Tarragona reitera que la Cucafera no podrà fer la Baixada de l'Àliga


L'Ajuntament de Tarragona insisteix que la Cucafera no és apta per participar en La Baixada de l'Àliga per les seves grans dimensions i la gran afluència de públic que en conjunt atempta contra la seguretat de l'esdeveniment.

Aquest dimarts al matí el Ajuntament de Tarragona ha convocat una roda de premsa per presentar el Programa de Festes de Santa Tecla 2012. Carme Crespo, tinent d'alcalde de Cultura, al costat de Xavier González, tècnic de Festes, han parlat de la polèmica entorn a la participació de la Cucafera en la Baixada de l'Àliga que té lloc la nit del divendres 21 de setembre en les escales de la Catedral. Tots dos s'han reiterat en la negativa per part del consistori en què aquest element de la Colla del Barri del Port prengui part. Insisteixen que no és adequat per les seves grans dimensions i perquè l'esdeveniment aglutina una gran afluència de gent.

Que ja és difícil obrir pas per a la resta d'elements com per garantir la seguretat davant una bèstia d'aquestes dimensions. Encara així, s'han mostrat oberts al diàleg i a buscar alternatives per donar protagonisme a la Cucafera amb algun tipus d'acte.


Mercé García, membres de la Cucafera, ha declarat en una entrevista amb Tarragona Ràdio que la Colla ja havia estudiat la situació. Compten amb 60 joves que poden garantir un cordó de seguretat ajustat a l'element festiu i que permetin que obri pas entre la multitud. Al seu torn, són set les persones que porten la Cucafera permetent la integració aquest dia de dues persones externes en la part mitjana que menys pesa.

La Cucafera no ballaria per la falta d'espai i tan solament baixaria les escales i faria el recorregut en línia recta amb la boca tancada i el coll i cua inmobilitzats. A més ja baixen l'element per les escales de la Catedral el dia de la festivitat sense problemes i per tant no entenen perquè se'ls impedeix fer el que porten practicant durant més de 20 anys. D'altra banda, Pitu Rovira, de la Colla de l'Àliga, ha mostrat el seu suport i aposta perquè es dóna una oportunitat a la Cucafera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada